O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

недеља, 29. мај 2016.

Јагодинци у Хомољу

           Школу у Изварици дана 27. маја 2016. посетили су ученици ОШ „Радислав Никчевић“ из Главинаца и студенти Факултета педагошких наука у пратњи својих професора Владимира Станојевића, Ирене Голубовић и Оливере Цекић-Јовановић. На самом почетку госте је поздравила директор школе Снежана Николић која је изразила задовољство њиховим доласком, а потом и учитељица Звонимирка Јовичић као домаћин. Учитељица се захвалила на помоћи око организације директору школе, месној заједници, родитељима и осталим мештанима села који су дали свој допринос овој сарадњи. Нагласила је да је од великог значаја за све пристутне успостављање сарадње између ове две школе и Факултета педагошких наука. Присутнима се потом  обратио и председник Савета месне заједнице „Пионир“, Саша Љубисављевић, као и учитељица Ружица Стојановић Ђорђевић, директор школе у Главинцима-Верица Ивановић Јовановић и Владимир Станојевић, професор Факултета педагошких наука.
            У ревијалном делу најпре су наступили ученици гостујуће школе. Извели су ритмичку игру, представу о Јованчи Мицићу и промовисали свој часопис „Чета мала“ у коме су објавили песме написане у текућој школској години. Присутнима су се потом представили и домаћини који су извели следеће тачке:
  • Заједничко извођење народне песме „Ој, овчаре“;
  • „Хомољски специјалитети“-Лука Радовановић, 4. разред;
  • „Кад моја бака пасуљ скува“-Ђорђе Јовичић, 3. разред и Јована Туфегџић, 2. разред;
  • „Школа“-Андрија Миливојевић, 2. разред;
  • Заједничко извођење песме „Српкињица једна мала“;
  • „Црни врх“-Лука Радовановић, 4. разред;
  • „Учитељ и неспретан ученик“- Вељко Милојевић, 4. разред и Ђорђе Јовичић, 3. разред;
  • „Комшије“-Вељко Милојевић и Лука Радовановић, 4. разред;
  • Заједничко извођење песме „Копа цура виноград“.
            Уследио је час математике који су припремиле и одржале учитељице из Главинаца, Ружица Стојановић Ђорђевић и Данијела Петковић. Час је имао за циљ увежбавање сабирања и одузимања. Ученици су решавањем задатака са радног листа показали своја умећа. Поменуте учитељице су потом одржале час српског језика на коме су ученици кроз игру увежбвали врсте речи. Ученици 1.разреда имали су задатак да осмисле било коју реч на задато слово, док су ученици осталих разреда извлачили додатни папирић на коме је стојао додатни захтев-врста речи на задато слово. Победник је била екипа четвртог разреда која је прва стигла на циљ.
           Након краћег одмора уследио је час света око нас/природе и друштва који је припремила и реализовала учитељица Звонимирка Јовичић. Садржаји су били вертикално интегрисани, а час је садржао и елементе проблемске наставе. За потребе овог часа мастер студент Александра Филиповић снимила је два филма. Један је фронтално презентован свим ученицима. То је филм под називом «Комшија, где ти је разум?!», а други, «У свету природе» презентован је само ученицима трећег разреда на таблету. Главни део часа реализован је групним обликом рада у који су били укључени и студенти у улози помагача.
           После ужине присутнима се у име Туристичке организације општине Жагубица обратио Драгиша Богдановић, такође мештанин Изварице. Говорио је о прошлости насеља и Хомољу. Уследио је заједнички обилазак манастира Тршка црква и Врела Млаве.
       Од планираних активности нису реализоване спортске игре за ученике и анализа одржаних часова планирана за учитеље, студенте и њихове професоре. (Агенда) До одступања је дошло због непланираног кашњења гостију из Главинаца.
Фотографије можете погледати кликом на овај линк: http://kreativnostnadar.blogspot.rs/p/blog-page_29.html 
            

Нема коментара:

Постави коментар