O БЛОГУ

Овај блог садржи све битне информације које могу послужити учитељима који раде у комбинованим одељењима. Садржаји се односе на рад у четвороразредном одељењу, али се могу применити и за рад у мањим одељењима.Можете погледати припреме одржаних часова, неке од објављених радова... Саму атмосферу која је заступљена на часовима овог одељења потврђују и фотографије које такође можете погледати на једној од страница.Ученици могу пронаћи корисне линкове који ће их упутити да своје знање провере путем различитих игара и тестова.

СТРАНИЦЕ

уторак, 1. новембар 2016.

Ах, те мануелне активности!

Наше животиње од картона



Искуство показује да ученици једноставно обожавају часове ликовне културе. Уобичајено питање које ми постављају на почетку часа гласи: "Шта сада правимо?" У понедељак смо правили од  картона жабице и зеке. Ролне од тоалетног папира се могу креативно искористити. Погледајте како је то изгледало. 






За крај су уследиле  заједничке фотографије.




Научили смо и како се од ролне убруса прави прасе. Направили смо три прасета, али и њихову драгу маму.






Имамо и веома занимљиве слике од јесењег лишћа. Поступак израде је следећи: позадина се обоји темпером по избору. Након сушења лепити разне мотиве настале комбиновањем јесењег лишћа. Тако добијени радови опет морају да се суше. Следећи корак је  лепљење рада на чвршћи картон и прекривање  горње површине рада целофаном или провидном најлон кесом. Од украсног папира око рада направити рам.







Сликали смо и на порцелану који је првобитно био премазан полудисперзијом.






Ту је и цвет од пластичних чепова.


И на крају следи приказ нашег изложбеног простора.




Опробали смо се и у сликању на стаклу и на CD-у.   Имамо и три воштана пастела.